ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το βιβλίο <<Γενναίος είσαι όταν λες την αλήθεια» ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε για τον εαυτό μας. Ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας.
Παρατηρήσαμε το σώμα του μικρού μας φίλου από την επιδερμίδα μέχρι το σκελετό του, στο βιβλίο «Το ανθρώπινο σώμα». Εκφράσαμε τις απορίες μας , ακούσαμε και είπαμε την γνώμη μας , εντυπωσιαστήκαμε από όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο μικρό μας σώμα και αποφασίσαμε ότι πρέπει να το προστατεύουμε και να το φροντίζουμε όπως του αξίζει!  
Ο σκελετός του μικρού μας φίλου, κέντρισε το ενδιαφέρον μας. Μάθαμε για τα κόκαλα μας, πως ονομάζονται, σε τι μας χρησιμεύουν, τα παρατηρήσαμε πως είναι στην πραγματικότητα στις ακτινογραφίες και σκεφτήκαμε ότι πρέπει να προσέχουμε όταν περπατάμε ή τρέχουμε.
Αποφασίσαμε να φτιάξουμε το σκελετούλη μας με μακαρόνια (Α΄ τμήμα Κα Κική & Κα Μαρία)
Αποφασίσαμε να εργαστούμε ομαδικά. Με τη βοήθεια της εικόνας, του συμμαθητή μας Αντώνη και πολλές πολλές μπατονέτες φτιάξαμε τον Μαρκούλη Σκελετούλη!
Μιλήσαμε για τους μύες, σε τι μας χρησιμεύουν, για την ενέργεια που χρειάζονται και πως την εξασφαλίζουν.
"Ο Λεωνίδας δεν χωράει στο μαγιό του", συζητήσαμε για τροφές, τις κατατάξαμε σε δύο κατηγορίες σ΄ αυτές που μας κάνουν καλό και σ΄ αυτές που μας είναι άχρηστες και μας κάνουν κακό. Συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις βλαβερές για την υγεία μας τροφές.


Μιλήσαμε για την υγιεινή διατροφή και ζωγραφίσαμε τα φρούτα μας με την τεχνική του τυπώματος με τέμπερες.
Μάθαμε όλα τα χρώματα αλλά δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε τι χρώμα να τον βάψουμε. Η Κα Ζαχαρούλα η Κα Σοφία και η Κα Γεωργία είχαν μια απίθανη ιδέα να τον κάνουμε παρδαλό!
Γνωρίσαμε τα χρώματα του φθινοπώρου. Φτιάξαμε το δέντρο του φθινοπώρου με τις παλάμες μας.
Μιλήσαμε για την παγκόσμια ημέρα πολεμικής αεροπορίας και αποφασίσαμε να την επισκεφτούμε.
Διαβάσαμε το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά <<η εξέγερση του Πολυτεχνείου>> και προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε την έννοια της Δημοκρατίας. Είδαμε εικόνες και φωτογραφικό υλικό από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο. Μιλήσαμε για την ειρήνη και για τα οφέλη της. Φτιάξαμε τα περιστέρια μας που συμβολίζουν την ειρήνη και την ελευθερία. Φτιάξαμε τα γαρίφαλα για να τα καταθέσουμε την ημέρα της γιορτής στο άγαλμα του Πολυτεχνείου. Ζωγραφίσαμε το τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο, ομαδική εργασία από τα παιδιά της κα Μαργαρίτας & της κα Νεκταρίας. Αλλά και τα συναισθήματα μας, δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση, από τα παιδιά της Κας Ζαχαρούλας της Κας Σοφίας και της Κας Γεωργίας.


21/11/2013 Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων των παιδιών μιλήσαμε για τα δικαιώματα των παιδιών και αφού είδαμε video με ζωγραφιές παιδιών και ευαισθητοποιηθήκαμε σχετικά με το θέμα αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία αφίσα με όλα τα δικαιώματα.


Γνωρίσαμε τα βασικά σχήματα. Παρατηρήσαμε εικόνες και στην συνέχεια σχεδιάσαμε έναν κύκλο, ένα τετράγωνο, ένα ορθογώνιο και ένα τρίγωνο. Φτιάξαμε το δέντρο των σχημάτων με την τεχνική του τυπώματος με σφουγγάρι ακολουθώντας το κίνημα του ορφισμού.


Αφού διαβάσαμε το Παραμύθι <<ο πρίγκιπας Λεμόνης>>, συζητήσαμε για τα λαχανικά και φτιάξαμε το κολάζ μας.


Επισκεφτήκαμε το πολεμικό μουσείο για να δούμε από κοντά όλα όσα είχαμε συζητήσει για τον πόλεμο του σαράντα.


Διαβάσαμε το παραμύθι του Χόφμαν «Ο καρυοθραύστης», μας άρεσε πολύ και αποφασίσαμε να το ζωντανέψουμε στην χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.


Διαβάσαμε το βιβλίο «το αγρόκτημα», μάθαμε τα ζωάκια που μένουν στο αγρόκτημα, τα ομαδοποιήσαμε σε αυτά που πετάνε, που κολυμπάνε και σ’ αυτά που περπατάνε. Φτιάξαμε μια μεγάλη θάλασσα με τα ζωάκια της, με την τεχνική του κολάζ.


29/11 Παρακαλουθήσαμε το κουκλοθέατρο Λαμίας και την παράσταση "Ο Φον Ποντικάκης"