ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΜΑΪΟΥ 2014

1η Μαΐου γιορτάσαμε και φτιάξαμε στεφάνια με λουλούδια...
12 Μαΐου γιορτάζει η μανούλα...
Μας επισκέφτηκε το κουκλοθέατρο της Λαμίας και παρακολουθήσαμε 
Πλησιάζοντας η σχολική χρονιά στο τέλος της αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με ένα σχέδιο εργασίας. Αφορμή για την έναρξη του σχεδίου ήταν οι κούκλες της κυρίας Αναστασίας Ξηρομερίτου από το κουκλοθέατρο της Λαμίας. Μια συλλογή από κούκλες, μητέρα & παιδί από διάφορες φυλές της γης. Επίσης μια πρώτη επαφή με τους λαούς της γης είχε γίνει, με το θέμα << ολυμπιακά αθλήματα >> με τους ολυμπιακούς κύκλους και τι συμβολίζουν.
Συζητήσαμε, αποφασίσαμε, καταγράψαμε τι γνωρίζαμε, τι θέλαμε να μάθουμε και σκεφτήκαμε από που θα μπορούσαμε να αντλήσουμε πληροφορίες. Αν και οι προϋπάρχουσες γνώσεις μας ήταν ελάχιστες καταφέραμε να οργανώσουμε ένα σχέδιο που θα μας βοηθούσε να ανακαλύψουμε όσα μας ενδιέφεραν.
  • Κατά τη διάρκεια των πρώτων συζητήσεων σχετικά με το που θα ψάξουμε για πληροφορίες αναφέρθηκαν οι όροι υδρόγειος σφαίρα και χάρτης. Βρήκαμε ομοιότητες & διαφορές.
  • Η γη είναι στρογγυλή και γυρίζει ( προϋπάρχουσα γνώση ). Μιλήσαμε για την κίνηση της γη γύρω από τον ήλιο, κάναμε το πείραμα με τον φακό και φύλλο εργασίας << η γη γυρίζει >>.  
  • Οι ολυμπιακοί κύκλοι χωρίζουν τη γη μας σε 5 κομμάτια τις Ηπείρους. Μάθαμε τις ηπείρους και αποφασίσαμε για πιο κράτος από κάθε μία θέλαμε να μάθουμε περισσότερα.
  • Αποφασίσαμε να γνωρίσουμε την πατρίδα μας την Ελλάδα που ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης. Ο κύριος Σταύρος μας πήγε βόλτα στο κέντρο της πόλης και είδαμε τα αξιοθέατα.
  • Φτιάξαμε σε ένα χαρτί το περίγραμμά της Ελλάδας και κολλήσαμε φωτογραφίες από τα σημαντικότερα μνημεία της πρωτεύουσας αλλά και της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης.
  • Ακούσαμε μουσική από συρτάκι και μάθαμε να το χορεύουμε.
  • Στην Ευρώπη ανήκει ένα μέρος της Ρωσίας. Ψάξαμε και βρήκαμε videoαπό παιδικούς σταθμούς και παρατηρήσαμε πως περνούν την καθημερινότητά τους τα παιδιά στην χώρα αυτή. Συγκρίναμε και βρήκαμεομοιότητες και διαφορές.
  • Ψάξαμε, βρήκαμε, ακούσαμε και μάθαμε να χορεύουμε την παραδοσιακή τους μουσική.